E-mailverslaving

E-mail is voor veel mensen een prettige manier om te communiceren. Tegelijkertijd kan deze relatief nieuwe manier van communiceren ook voor problemen zorgen, zoals verslaving. In een artikel in het Brabants Dagblad legde de Tilburgse taalwetenschapper Emiel Krahmer onlangs uit hoe dit zit:
“Iedereen is wel bekend met het dagelijkse gevoel van prettige spanning wanneer de postbode net is geweest, en je de post op de mat hebt horen vallen. We weten dat er vooral rekeningen, belastingaanslagen en andere formele papieren liggen, maar er zit zo nu en dan ook een leuke kaart tussen (‘ze denken nog aan me’) of een nieuw nummer van je favoriete tijdschrift. Ook bij onze digitale brievenbus hebben we nog vaag dit soort verwachtingen. Misschien ontvang je vandaag wel een leuke e-mail; een compliment voor je harde werken of een uitnodiging voor een interessante gebeurtenis.”

Nieuwe Vlaamse CultuurPrijs voor vertalers


Klik hier met de rechtermuisknop om afbeeldingen te downloaden. Om uw privacy te beschermen, is het automatisch downloaden van deze afbeelding van internet verhinderd. Nieuwe Vlaamse CultuurPrijs voor vertalers
Er komt een nieuwe Vlaamse CultuurPrijs voor literaire vertalingen in het Nederlands. Dat heeft Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege gezegd op een academische zitting ter gelegenheid van de tiende verjaardag van het Vlaams Fonds voor de Letteren (VFL). Er bestaat al een Vlaamse CultuurPrijs voor vertalingen uit het Nederlands.

Op naar een betere wereld in 2010!

We mogen de start van het nieuwe jaar uiteraard niet ongemerkt voorbij laten gaan! Vooral dit jaar niet, want we staan op een keerpunt. Een keerpunt voor een betere wereld waarin er hopelijk een aantal stappen worden gezet naar meer gelijkheid en maatregelen worden genomen om de opwarming van onze dierbare aarde te stoppen.

Bij vertaalbureau Ad Verbum werken we vanuit een thuiskantoor, dus het woon-werkverkeer is al jaren minimaal. Toch kunnen ook wij nog een en ander doen om milieuvriendelijker te werken, zoals minder gaan printen, de verwarming een graadje lager zetten, ritjes met de wagen efficiënter combineren, etc. We proberen over alles bewust na te denken, net zoals u wellicht!

Graag wensen we al onze klanten en vertalers dan ook van harte een gelukkig, gezond en koolstofarm 2010! Als iedereen doet wat hij of zij kan, dan moet het gewoon lukken!